ENGEL præsenterer nyt energimodul til sit MES e-factory på K-messen

Ved hjælp af halstyringsfunktionaliteten fordeles den definerede strømmængde intelligent på de enkelte enheder. På den måde kan dyre forbrugsspidser undgås.

Med sit nye modul ”Energy” synliggør ENGEL e-factory de enkelte sprøjtestøbe-maskiners energiforbrug. Fra og med K-messen 2016 i oktober er ENGELs MES også i stand til automatisk at forhindre effektspidser i strømbehovet.

Del:

Netværk og integration af produktionssystemer er et væsentligt karakteristika ved smart factory, der er et centralt element i ENGELs inject 4.0-program. ENGEL e‑factory er lavet til sprøjtestøbeindustrien og sikrer en dyb vertikal dataintegration. Som en nyhed på K 2016 præsenterer ENGEL modulet Energy, som muliggør visning, evaluering og optimering af energiforbruget.

For at skabe sig et overblik over energibalancen under driften er det muligt at inkorporere sprøjtestøbemaskiner af forskellige fabrikater, mens strømforbrugende enheder, der ikke er integrerede i MES (Manufacturing Execution System), kan registreres manuelt. På denne måde kan MES danne basis for en certificering i henhold til EMAS, EU’s miljøstyringsmærke.

Sikker undgåelse af forbrugsspidser

Det nye modul kan desuden udnyttes til fordeling af de definerede strømmængder på de enkelte forbrugende enheder. Denne type styring af maskinhallen betaler sig især, når hele maskinparken startes op på én gang, f.eks. efter weekenden eller efter en pause.

For at undgå forbrugsspidser selv i sådanne tilfælde, defineres dynamiske forbrugsgrænser i systemet for hver enkelt strømforbrugende enhed.