Uponor introducerer nye plastrør til transport af drikkevand i forurenet jord

Uponor Barrier Plus er et nyt plastrørm der giver 100% sikker transport af drikkevand i forurenet jord.

Del:

Uponor introducerer nu Uponor Barrier PLUS. Røret er en nyhed, da man ikke tidligere har kunne producere rør, hvor det med 100% sikkerhed kan garanteres, at der ikke kan sive stoffer ind, fra den omkringliggende jord. Især i forurenede områder er dette et meget stort problem.

Det nærmeste man ellers er kommet er standard polyethylenrør, der dog er gennemtrængelige for smag og lugt af de kemikalier, der ofte findes i forurenet jord, eller et rør foret med et aluminiumslag, som dog med tiden vil opleve korrosion.

Nyt initiativ skabte udvikling

For første gang, erstattes aluminiumslaget nu af uigennemtrængelige polymer. Resultatet er et holdbart og fuldt genanvendeligt rørsystem. Dette vil formegentligt være meget anvendeligt i fx forurenet by jord, landbrugsjord og ved problemer med kloakker i nærheden.

–Initiativet til udvikling af Barrier PLUS kom faktisk fra nogle af vores danske vandforsyningskunder, siger Jan Lunding, Project Manager hos Uponor Infra.

Den vigtigste drivkraft var aktuelle bekymringer vedrørende holdbarheden af rør med aluminiumsbarriere, når de kommer i forbindelse med Trichlorethylen (TCE).

For at løse disse udfordringer koncentrerede Uponors ingeniører sig om uigennemtrængelige polymer, der er godkendte til anvendelse i fødevareindustrien og som også er meget udbredt til brændstofbeholdere. Det har resulteret i et drikkevandsrør i flere lag, som er blevet testet på et internationalt institut.

Resultatet er et drikkevandsrør, som opfylder kravene i forurenet jord, er resistent over for Trichlorethylennedbrydning og som nemt og fuldstændigt kan genanvendes.

Læs mere om røret her.