Plastindustrien griber mulighederne til Folkemødet

Folkemødet er et fantastisk arrangement, der giver os i Plastindustrien mulighed for at skabe nye relationer og at komme ud med vores budskaber. Personligt glæder jeg mig i år allermest til det arrangement fredag kl. 14.30, hvor Plastindustrien er medvært for en debat om, hvordan vi kommer plast i havet til livs.

Del:

I næste uge sætter en stor del af Plastindustriens sekretariat kursen imod Allinge, for at deltage på Folkemødet. Vi glæder os til nogle intensive dage med debatter, networking og forhåbentlig en smule bornholmsk sol.

Folkemødet er en fantastisk mulighed for os som brancheorganisation for at møde både medlemmer, politikere, NGO’ere, uddannelsesinstitutioner og helt almindelige borgere. Med små 3.000 arrangementer og i omegnen af 100.000 deltagere bliver der nok at se til.

For mig bliver det helt store tema i år plast i havet. Vi har nu fået taget ordentlig hul på Projekt Plastfrit Hav, og vi kan derfor sammen med vores partnere Plastic Change og Det Økologiske Råd invitere til en debat om, hvordan vi arbejder med at komme plast i havet til livs.

Vi vil her fortælle om de første resultater fra projektet, dernæst er der en politisk debat om emnet og vores medlemsvirksomhed Aage Vestergaard Larsen A/S vil fremvise eksempler på genanvendt plast.  Det hele foregår på Pilekroen fredag den 17. juni kl. 14.30-15.30, og vi giver gerne en kold øl eller vand til dem, der kigger forbi.

Plast i havet er imidlertid et så aktuelt emne, at en enkelt debat ikke er nok. Derfor er jeg også blevet inviteret med i disse debatter:

  • Fredag den 17. juni, kl. 11.45, EuropaTeltet: Plastik i havene bliver til plastik i maverne
  • Lørdag den 18. juni, kl. 11.30, Ingeniørteltet: Mikroplast, mennesker og miljø – Hvem løser problemerne?

LÆS OGSÅ: Mød Plastindustrien til Folkemødet 2016

For mig er det vigtigt, at vi deltager aktivt i de relevante diskussioner på Folkemødet, da vi som industri spiller en vigtig rolle i forhold til at få løst miljøudfordringen med plast i havet.

Det er heller ingen hemmelighed, at Folkemødet også er en glimrende platform til at få skabt en masse værdifulde relationer – også i mere uformelle rammer end fx de førnævnte debatter. Derfor er du også meget velkommen til at kontakte mig eller sekretariatet, hvis du i løbet af Folkemødet har lyst til at mødes.

Sekretariatet og jeg vil gøre vores bedste for løbende at opdatere fra vores deltagelse i Folkemødet via Plast.dk, Twitter og LinkedIn.