Rådgivning baner vej for lavere præmier hos EM Fiberglas

Del:

Hos EM-fiberglas er de specialister i kompositter. Kompositter er materialer, der bliver sammensat af andre materialer, for at få bedre egenskaber som for eksempel stor styrke kombineret med lav vægt.

I den forbindelse håndterer man blandt andet glasfiber og epoxy, og der er derfor stor fokus på arbejdsmiljø og -sikkerhed. I produktionen indgår også polyester, som er meget brandfarligt og i værste fald kan selvantænde.

– Vi er kompromisløse, når det gælder sikkerheden, og derfor har vi en omfattende arbejdsskadeforsikring, fortæller Jørgen Ove Jensen, administrerende direktør, og han fortsætter: Da Codan indgik en aftale med Plastindustrien tog vi imod tilbuddet om at få set den efter i sømmene, og det skulle vise sig, at vi uden at gå på kompromis med hverken arbejdsmiljø eller sikkerhed kunne nedsætte præmien dramatisk.

For EM-fiberglas lå nøglen blandt andet i deres indberetninger. De indberettede alt som arbejdsskader, også de små hændelser, der bedst kunne betegnes som bagateller. Codans arbejdsskadespecialist Nanna Arrøe og Key Account Manager Henning Mejlholm gik i tæt dialog med virksomheden, så deres indberetninger blev tilpasset, og det havde en mærkbar effekt.

– I hele 2015 havde vi kun én registreret arbejdsskade, og selv om det er én for meget, så er det så meget lavere end tidligere, at vi takket være rådgivningen har fået en præmie, der er langt lavere end før. Den brancherettede assistance har gjort en forskel, og vi har hele vejen igennem fået en sober, professionel behandling, fastslår Jørgen Ove Jensen.

Rapport med konkrete forslag

EM-fiberglas er en virksomhed, der har alle certificeringerne på plads. De er ISO 9001-kvalitetscertificeret, ISO 14001-miljøcertificeret og ISO 18001-arbejdsmiljøcertificeret. Alligevel giver det mening at få virksomheden set igennem med de forsikringstekniske briller på. Det forklarer Heidi Brixen, som er controller i den østjyske virksomhed:

– Ud over tilpasningen af arbejdsskadeindberetningerne havde vi også Ingeniør Carsten Danielsen og Henning Mejlholm til at gennemgå vores produktion for at imødegå blandt andet brand. De er kendte med vores branche og kombinerer det med deres forsikringsviden, og det resulterede i en hel rapport med anbefalinger, som var meget detaljeret. Ja, den gik helt ned til, hvor vi oplader vores store batteriboremaskiner, for det er ikke uvæsentligt, når vi taler brandfare i et firma som vores.

EM-fiberglas er medlem af Plastindustrien, fordi de gerne vil være med til at stå stærkt som branche, og de er tilfredse med de aftaler, som Plastindustrien indgår, herunder den fælles forsikringsaftale med Codan.

– Det har været godt at få en meget konkret rådgivning fra forsikringsfolk, der kender vores branche og derfor kan gå lige til sagen med anbefalinger, som er realistiske og har betydning for vores samlede forsikringspræmier. Det har været en god oplevelse, fastslår Heidi Brixen, Controller hos EM-fiberglas.

LÆS MERE: Spar penge på din virksomheds forsikring

En bred vifte af forsikringer

I fabrikshallerne på Hornsyld Industrivej bliver der udviklet og produceret kompositter til en lang række brancher i ind- og udland, ikke mindst vindmølle- og bilindustrien. Og derfor rækker virksomhedens forsikringsportefølje meget længere end arbejdsskade- og brandforsikring.

– Hos EM har de forsikret deres bygninger og løsøre, erhvervs- og produktansvar, transport, biler, it-kriminalitet og meget mere, forklarer key account manager hos Codan, Henning Mejlholm. De har altså både en produktion, som er forbundet med en vis risiko, og en meget stor bredde i forsikringerne på grund af deres produktansvar, transport og eksport. Det forpligter os til at gå helt ned i dybden i deres produktion og øvrige forhold, hvis vi skal gøre en forskel. I plastbranchen findes der ikke nogen standardløsninger.

Det er baggrunden for, at rådgiverne fra Codan og de ansvarlige hos EM-fiberglas har gennemgået forsikringerne police for police for at sikre, at virksomheden hverken er over- eller underforsikret. Arbejdet er nu afsluttet, og på bundlinjen har EM-fiberglas fået nedsat deres samlede præmiebeløb mærkbart.

LÆS MERE: Ny aftale giver dig rabat på dine private forsikringer