Nye netværksmuligheder skal styrke branchen og den enkelte virksomhed

Til Netværksdagen i november lancerede Plastindustrien en række nye netværkstilbud til medlemmerne. Og vi har allerede nu fået mange positive tilbagemeldinger fra personer, der ønsker at engagere sig i det værdifulde netværksarbejde. Det skriver Plastindustriens adm. direktør Thomas Drustrup i den seneste leder i Plast Panorama.

Del:

Nedenstående er bragt som leder i Plast Panorama nr. 12/2015:

De fleste af os er stødt på udtrykket, ’at to hoveder tænker bedre end ét’, men er det nu også rigtigt? Og er det i grunden ligegyldigt, hvilke hoveder man i så fald sætter sammen?

I hvert fald er jeg af den overbevisning, at vi i Plastindustrien kan få enormt meget ud af at samarbejde på tværs af branchen, der hvor vores virksomheder har fælles interesser.

Vi kommer fra en tid, hvor det for mange har været vigtigt at holde kortene helt tæt ind til kroppen. Man har endelig ikke ville lukke op af frygt for, at ens konkurrenter i branchen ville gøre brug af ens egne gyldne løsninger.

Der er imidlertid mange ting, der tyder på, at der ligger en stor værdi i at bryde en smule med den tradition og tankegang. Flere undersøgelser konkluderer nemlig, at virksomheder der selv indgår i netværk, og er åbne for at lade sine medarbejdere gøre det samme får en øget værdiskabelse.

Netværk understøtter innovation og kompetenceudvikling

En rapport fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, peger på, at netop netværk bidrager markant til at understøtte særligt virksomhedernes innovation og kompetenceudvikling, bl.a. med ny viden, metoder og idéer. Potentialet er særligt stort for de mindre og mellemstore virksomheder.

I Plastindustrien har vi derfor igennem det seneste år haft et netværksprojekt kørende med det formål at udvikle en række nye netværksformer, hvor vores medlemmer kan udveksle gode løsninger og erfaringer.

Lanceringen af de nye netværksmuligheder skete den 19. november til vores Netværksdag. Og vi har allerede nu fået mange positive tilbagemeldinger fra medlemmer, som ønsker at engagere sig i netværksarbejdet, der er relevant for både virksomhedernes ledelse og udvalgte medarbejdergrupper.

Så for at springe tilbage til mit indledende spørgsmål. Ja – vi tror på, ’at to hoveder tænker bedre end ét’, og vi har lagt os i selen for at sikre, at de retter hoveder også får mulighed for at udveksle idéer og synspunkter.