Schoeller Plast viser vejen til bedre miljø og får initiativpris

Schoeller Plast Enterprise A/S blev tirsdag hyldet, da DI Vestsjælland overrakte den lokale initiativpris ved en ceremoni i virksomhedens nye lagerhal. Plastvirksomheden modtager bl.a. prisen for at deltage i projekter med fokus på genanvendelse. Se billeder fra prisoverrækkelsen her.

Del:

Da Schoeller Plast Enterprise A/S startede med at lave ølkasser i plast til det danske marked sidst i tresserne, skulle det være slut med de tunge ølkasser i træ. De nye kasser var væsentlige lettere at håndtere og kunne nu stables og dermed spare plads.

I dag er produkterne nogle andre, men tilgangen med at gøre transport og opbevaring lettere for kunden siden da, er stadig den samme.

Virksomheden skaber i dag plastkassesystemer til industri og detailhandel, og det gør de så godt, at Schoeller Plast er blevet udvalgt til at modtage DI Vestsjællands Initiativpris 2015.

Prisoverrækkelsen blev markeret ved en mindre ceremoni i virksomhedens nye lagerhal.

Fokus på genanvendelse af plastaffald

En af årsagerne til, at Schoeller Plast modtager hæderen er, at virksomheden har engageret sig i projekter vedr. genanvendelse af plastaffald.

Danskerne smider hvert år over 400.000 tons plastaffald ud. Næsten halvdelen af det bliver smidt ud med det almindelige husholdningsaffald, så muligheden for at genanvende plasten går op i røg på forbrændingsanlæggene.

Der er derfor et stort potentiale både for mere genanvendelse, men også for at skabe nye arbejdspladser. Den mulighed har Schoeller Plast grebet ved at gå med i et nyt projekt sammen med Holbæk Forsyning A/S om at genanvende mere af det plastaffald fra 25.000 husstande i Holbæk Kommune. Projektet er støttet af Miljøministeriet, og plasten skal i første omgang bruges til affaldsløsninger produceret i plast.

– Schoeller Plast er en virksomhed, der viser nye veje. Dels i forhold til at udvikle nye produkter og løsninger sammen med deres kunder. De har en fin fornemmelse for resurser i hele værdikæden, og så forstår de, at det er vigtigt, at kunden får en løsning, der er af højeste kvalitet. Det er en tilgang, der kan inspirere andre danske virksomheder, siger formand for DI Vestsjælland, Hans Hellstrøm Henningsen.

Han fortsætter:

– Vestsjælland har mange spændende produktionsvirksomheder, der er gode til at kombinere fremstilling med viden. Det fastholder virksomheder og arbejdspladser i Danmark. De virksomheder skal mere frem i lyset, for de er afgørende for udviklingen i regionen. En sådan virksomhed er Schoeller Plast.

Nicolas Schoeller (tv.) modtog på vegne af virksomheden af initiativprisen fra DI Vestsjælland, der blev overrakt af Hans H. Henningsen.

I er den gode historie

Blandt talerne til prisoverrækkelsen var også Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard (V) og Plastindustriens adm. direktør Thomas Drustrup.

Sidstnævnte understreger, at det er virksomheder som Schoeller Plast, der giver mulighed for at fortælle den gode historie om plastbranchen:

I er en meget innovativ virksomhed, som i høj grad formår at tænke et grønt og bæredygtigt perspektiv ind i jeres forretningsmodel. Det er den slags fortællinger, der gør en forskel for branchen som helhed – bl.a. i kampen for at tiltrække fremtidens arbejdskraft. Vi er meget stolte af at have Schoeller Plast i vores medlemskreds, og I bidrager positivt til brancheforeningens arbejde. Der skal lyde et stort tillykke herfra med initiativprisen.

Thomas Drustrup, Adm. direktør i Plastindustrien

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, under sin tale ved arrangementet hos Schoeller Plast.

Ny lagerhal indviet

Virksomheden startede i 1966 i et nedlagt mejeri i Jernløse, hvor den første plastproduktion begyndte. Siden er det blevet til en lang række udvidelser.

I forbindelse med at initiativprisen blev overrakt markerede Schoeller Plast den seneste udvidelse, nemlig en lagerhal på 1.800 kvadratmeter, der skal bruges til opbevaring af produkter.

Den nye lagerhal var i dagens anledning pyntet op med flag, og som det ses, er den allerede taget i brug.

Initiativprisen fra DI Vestsjælland betyder, at Schoeller Plast Enterprise A/S er en af 19 kandidater til DI’s nationale Initiativpris, der uddeles på en konference for mindre og mellemstore virksomheder 20. januar 2016.