Dialog skaber bedre muligheder for brug af plast i byggeriet

Der er en bevægelse i gang inden for både det politiske og det byggetekniske felt, der taler til fordel for øget anvendelse af plast i byggeriet. Det skriver Plastindustriens adm. direktør Thomas Drustrup i en leder i Plast Panorama. 

Del:

Nedenstående er bragt som leder i Plast Panorama nr. 11:

For nylig havde jeg fornøjelsen af at besøge BEWI Flamingo i Tørring, der i samarbejde med Plastindustrien EPS-sektion havde inviteret DF’s erhvervspolitiske ordfører Hans Kristian Skibby på virksomhedsbesøg.

Formålet med mødet var bl.a. at drøfte, hvordan vi sikrer, ensartede brandkrav for anvendelse af forskellige former for isolering. I øjeblikket er situationen den, at reglerne ofte favoriserer traditionelisolering af mineraluld frem for moderne isolationsmaterialer i EPS og PUR.

I Danmark har vi på flere punkter skrappere brandkrav end i lande, som vi normalt sammenligner os med. Det har flere konsekvenser. Byggeriet bliver både dyrere og mindre energieffektivt, da reglerne, som nævnt, gør det besværligt at anvende moderne byggematerialer, hvilket også er en ulempe i et klimamæssigt perspektiv.

LÆS MEREFolketingspolitiker på virksomhedsbesøg i egen baghave

Hans Kristian Skibby bekræftede efter en god dialog vores opfattelse af, at der blæser nye politiske vinde på området. I år skal Folketinget nemlig behandle et lovforslag som skal sikre et mere smidigt regelsæt uden, at der dermed bliver gået på kompromis med sikkerheden. Og der er umiddelbart bred politisk opbakning til forslaget.

Også stigende interesse fra fagfolk

Imidlertid er det ikke kun medlemmer af Folketinget, som vi har en god dialog med om plast i byggeriet. I slutningen af oktober deltog Plastindustriens PUR-sektion for fjerde gang med en flot fællesstand til messen Building Green i Forum.

LÆS MERE: Stor tilstrømning til Building Green gav kvalificerede henvendelser

Messen varede to dage, hvor både arkitekter, ingeniører og kommunale repræsentanter, var meget interesserede i at vide mere om fordelene ved PUR-isolering.

Det samme var tilfældet til en velbesøgt konference hos ATV-SEMAPP med fokus på plastkompositter til bygge- og anlægsindustrien.

Der er med andre ord en bevægelse i gang inden for både det politiske og det byggetekniske felt, som jeg mener taler til fordel for øget anvendelse af plast i byggeriet.