Deltag i Kemiens Dag 2015: Kemikalier i en cirkulær økonomi

Udviklingen går i retning mod en mere bæredygtig cirkulær økonomi med fokus på ressourcer i kredsløb. Men hvordan spiller visionen om rene materialestrømme i et ressourcekredsløb sammen med kemilovgivningen? Det er temaet for Kemiens Dag i år, hvor du bl.a. kan høre miljøminister Eva Kjær Hansen give sit bud på kemikaliernes roller i en cirkulær økonomi.

Del:

Visionen om cirkulær økonomi udfordrer virksomhedernes produktudvikling og samarbejdet i produktkæderne.

Og når affaldsmængder og ressourcespild skal begrænses ved at skabe produkter, der kan repareres eller opgraderes, samtidig med at flest mulige ressourcer i affaldet genanvendes og indgår i nye produkter, stiller det nye krav til valg af materialer og kemikalier.

Derfor stætter Kemiens Dag 2015 fokus på, hvordan den cirkulære økonomi spiller sammen med kemikalierne.

– Plastindustrien er igen i år medarrangør af Kemiens Dag. Årets tema er særligt relevant for plastvirksomheder, da udfordringerne med de ’historiske og uønskede’ kemikalier kan spænde ben i en cirkulær økonomi, hvor genanvendelse af plast er central, fortæller Helle Fabiansen, miljøchef i Plastindustrien.

Programmet er fyldt med spændende oplæg

Kemiens Dag byder bl.a. på oplæg fra Europa-Kommissionens Deputy Head of Unit at the DG Environment A3 Chemicals, Cristina de Avila, miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V), samt repræsentanter fra forskning og virksomheder som BASF, Hewlett-Packard, Grundfos og IKEA.

I disse år formes visionen om en cirkulær økonomi, og der er god grund til også at se nærmere på samspillet med REACH.

Vi stiller skarpt på, om den cirkulære økonomi overhovedet er noget, som kemikalieeksperterne i Danmark, EU-Kommissionen, ECHA og andre EU-lande fokuserer på i disse år.

Download: Program for Kemiens Dag 2015

Praktisk info og tilmelding

Kemiens Dag 2015 foregår i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København torsdag den 26. november 2015 fra kl. 9.00 til kl. 16.30.

Du kan tilmelde dig ved at sende en e-mail til kemiensdag@operate.dk med oplysning om navn, adresse, firma, titel, e-mail-adresse og tlf. nr.

Faktura på deltagergebyret eftersendes pr. mail. Angiv venligst EAN-nummer, hvis du ønsker fakturaen sendt elektronisk.

Det koster 1.950 kr. ekskl. moms at deltage. Tilmeldingsfrist tirsdag den 17. november kl. 12.00.