Plastprofiler fra Primo skaber grønnere arbejdsmiljø

Natural Greenwalls er et patenteret system, der gør det muligt at have planter voksende på væggen fx i kontormiljøer. Hjertet i systemet er et højt specialiseret plastprofil, som er produceret og leveret af Primo. Projektet er ved at blive udbredt udover Danmarks grænser.

Del:

Natural Greenwalls er navnet på et sindrigt vandingssystem, der leder vandet fra den ene kassette til den næste, fjerner risikoen for overvanding og dryppende vand. Resultatet er et optimalt vækstmiljø for planterne og et sundt indeklima med mindre støj, friskere luft og god luftfugtighed – og trivsel for medarbejdere og besøgende.

Væggene kan opføres i alle størrelser. Den største eksisterende installation dækker cirka 120 kvadratmeter væg, men Natural Greenwalls har endnu større projekter på vej og er godt i gang med at etablere sig med forhandlere i hele Europa.

Kompliceret geometri

Det altafgørende plastprofil i systemet bliver produceret hos Primo Danmark A/S. Profilet måler 19,5 centimeter i bredden og leveres i en længde på 1 meter. Profilets geometri er særdeles kompleks, og selve profilet bliver ekstruderet og efterbearbejdet under meget høje krav til præcision, så vandslanger og plantekaser kan klikkes på plads uden problemer.

Profilet monteres på en væg og kan let klikkes sammen med andre profiler, så man opnår den ønskede længde. Primo står for al efterbearbejdning af profilerne, hvilket sparer både transporttid og besvær for Natural Greenwalls.

– Det er vigtigt for os, at Primo kan levere profiler, som er klar til brug og har de rigtige længder. Ellers ville vi være nødt til at sende profilerne til en anden underleverandør og få dem skåret til og gjort klar – og det ville både være en dyrere løsning og forsinke vores produktion, siger Ulrich Grønning, direktør for Natural Greenwalls og opfinder af systemet.

Natural Greenwalls bliver mere og mere udbredt, og nu er strategien at få forhandlere over hele Europa.

Primo er mere end underleverandør

– Selv om vi er en forholdsvis lille kunde for Primo, oplever vi, at vi bliver taget lige så alvorligt som enhver anden kunde, de har. Så da vi kom til Primo med vores ideer, var de både entusiastiske og dedikerede lige fra starten. Primos ekspertise var uvurderlig – især fordi der er så få virksomheder, der kan ekstrudere profiler, der er så komplicerede som vores. Profilerne skal være fuldstændigt lige og ensartede, så montagen kan forløbe hurtigt og uden problemer, fortæller Ulrich Grønning.

Hos Primo lægger man da heller ikke skjul på, at virksomheden er meget tilfreds med at være en del af Natural Greenwalls:

– Primo er blevet valgt som samarbejdspartner, da vi kan levere et ensartet produkt gang på gang, og det har vores kunde i høj grad efterspurgt. Derudover synes vi også, at det er et meget spændende projekt at være involveret i. Vi har været med fra et rigtigt tidligt stadie i produktudviklingen, og nu kan vi se, at vores kunde er ved at få rigtig godt fat i forskellige markeder. Det er et forløb, der kendetegner Primos måde at arbejde på, udtaler Jesper H. Thomsen, der er Business Area Director hos Primo.

LÆS OGSÅ: PRIMO-CEO Claus Tønnesen – vi skal ændre os – hurtigt