Ny rapport peger på danske plastvirksomheder som førende i Norden

En ny rapport fra Nordisk Ministerråd placerer danske plastvirksomheder helt i toppen, når det gælder om at overholde regler i forhold til produktion og håndtering af plastprodukter, der er i kontakt med fødevarer. Plastindustriens miljøkonsulent Jakob Clemen er stolt af resultatet.

Del:

Nordisk Ministerråd har netop offentliggjort resultaterne af et fælles nordisk projekt, der har fokus på forskellige plastprodukter, som er i kontakt med fødevarer. Rapporten fremhæver Danmark og Finland som foregangslande, når det kommer til at overholde de gældende regler på området.

I rapporten har man undersøgt produkter i hele leverandørkæden fra produktion af halvfabrikata til færdige forbrugerprodukter, dvs. også importerede varer. Og konklusionen klar:

Danske producenter af plastprodukter til fødevarekontakt er mønstereksempler, når det kommer til at overholde lovgivningen.

– Reglerne omkring fødevarekontaktmaterialer er komplicerede og det forudsættes, at virksomhederne har fuldstændig styr på deres produktioner. Vi har igennem mange år arbejdet intensivt med at informere vores medlemmer om reglerne og hjulpet dem med at omsætte reglerne til praksis. I Plastindustrien er vi derfor meget glade og stolte af resultaterne i rapporten, der klart viser, at danske plastvirksomheder er bedst i klassen, udtaler Jakob Clemen, miljøkonsulent i Plastindustrien.

LÆS OGSÅ: Plast, emballage og fødevarekontakt

Sikkerhed kommer gennem tæt dialog

Plast der kommer i kontakt med fødevarer, dækker over en meget bred vifte produkter som f.eks. transportbånd, indpakningsfolier, kasser, bestik, skåle og rør.

Reguleringen på området er lavet så produkterne er sikre at bruge og det er en vigtig forudsætning, at virksomhederne har en tæt dialog med leverandører og kunder om hvilke råvarer, der anvendes og om hvordan produkterne i sidste ende skal bruges.

Det er således meget information, der skal formidles op og ned i leverandørkæden for både danske og udenlandske leverandører og kunder.

Læs rapporten ‘Nordic project food contact materials‘ fra Nordisk Ministerråd via linket.