Hvor er Lilleholts modstand mod PSO-afgiften?

Den danske PSO-afgift presser plastvirksomhederne på konkurrenceevnen. I et debatindlæg i Børsen opfordrer Plastindustrien den nyudnævnte klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) til at holde fast i sin modstand mod den udskældte afgift.

Del:

Bragt som debatindlæg i Børsen 15. juli 2015.
 

Det kom som en overraskelse for mange danske produktionsvirksomheder, at Venstre i disse dage har sat diskussionen om lavere PSO i bakgear.

Venstre – og især den nyudnævnte minister på området Lars Christian Lilleholt – har ellers gang på gang tordnet imod den stærkt stigende energiafgift, som i den grad presser mange produktionsvirksomheder på økonomien.

En mellemstor dansk plastvirksomhed betaler hurtigt – alt afhængigt af produktionsmetode – op til flere millioner kroner om året i PSO-afgift. Det skyldes PSO-afgiftens himmelflugt fra 7,7 øre pr. kilowatttime i 2011 til 21,8 øre i 2015.

Sæt den gerne ned inden 2020

Den udvikling svækker i sagens natur vores virksomheders konkurrenceevne væsentligt. Særligt hvis udviklingen fortsætter frem til 2020, hvor det nuværende energiforlig udløber.

Lars Christian Lilleholt har netop udtalt, at han frygter, at energitunge virksomheder vil rykke produktion og arbejdspladser ud af landet pga. PSO-afgiften.

Lige præcis derfor håber vi, at ministeren vil arbejde for at lade de gode takter fra oppositionstiden blive til konkret politik – også meget gerne inden år 2020.   

Annonce###REKLAME###