Gerresheimer Vaerloese: Vi støtter op om bæredygtig brug af plast

Uge 25 stod i bæredygtighedens tegn, da medarbejderne i Gerresheimer Vaerloese A/S samlede plastaffald fra deres respektive husholdninger ind i containere på virksomheden. Formålet med indsatsen er at fremme en ansvarlig tilgang til brugen og anvendelsen af plast, så den ikke ender i havet og naturen.

Del:

Som plastproducent har Gerresheimer Vaerloese A/S en ambition om at støtte op om og bidrage til forskning om, hvordan vi lever bæredygtigt med plast. En af de helt store udfordringer er den store udledning af plastaffald i verdenshavene – undersøgelser peger på, at i omegnen af 10 millioner tons årligt ender i havet frem for fx at blive genanvendt.

For at fremme en mere bæredygtig brug af plast iværksatte virksomheden i uge 25 en række initiativer, der i høj grad involverede virksomhedens medarbejdere på virksomhedens to fabrikker i hhv. Værløse og Haarby.

I løbet af ugen indsamlede medarbejderne hver især plastaffald fra deres respektive husholdninger. De omkringliggende udearealer i nærheden af fabrikkerne blev også finkæmmet for plastaffald, hvorefter at alt det indsamlede materiale blev samlet i nogle dertil inderettede containere.

Da ugen var omme, blev plastaffaldet vejet og for hvert kilo indsamlet plast donerede  Gerresheimer Vaerloese A/S 100 kr. til organisationen Plastic Change, der bl.a. er med i Projekt Plastfrit Hav sammen med Plastindustrien og Det Økologiske Råd.

LÆS MERE: Et Plastfrit Hav kræver bredt samarbejde

Det blev i alt til 20.000 kr. til Plastic Change, som organisationen vil bruge til sine fremadrettede ekspeditioner, hvor de kortlægger plastforureningen rundt omkring i verden.

LÆS OGSÅ: En vaskeægte eksportsucces fylder 50 år