Plastmager fra AMU SYD får topkarakter

Der har netop været svendegilde på plastmageruddannelsen hos AMU SYD i Ribe. Her blev det bl.a. markeret, at den 27-årige Bastian Koch fra Lynddahl Plast, som den første voksenlærling i uddannelsens historie fik en guldmedalje med fra svendeprøven. 

Del:

Det sker yderst sjældent, at plastmagerlærlinge får en guldmedalje som et resultat af en ekstraordinær god svendeprøve. Faktisk var det kun anden gang i plastmageruddannelsens historie, at det skete, da 27-årige Bastian Koch forleden blev hyldet som guldmedaljevinder til svendegildet hos AMU SYD i Ribe. Og det var ovenikøbet første gang nogensinde, at hæderen tilfaldt en voksenlærling. 

I år 2007 blev Bastian Koch student fra Ribe Katedralskole, og i 2009 blev han ansat hos Lynddahl Plast i Ribe. Efter at have arbejdet i plastvirksomheden i fire år, så fik han i år 2013 for alvor blod på tanden i forhold til plastmagerfaget, hvorfor Bastian Koch startede på plastmageruddannelsen hos AMU SYD.  

LÆS OGSÅ: Guldmedalje til ung plastmager fra Den jydske Haandværkerskole

Svendeprøven bestod af en teoretisk prøve, der blev klaret uden fejl og en praktisk prøve, som Bastian Koch klarede på halvdelen af den tid, der var til rådighed, og det gav altså pure 12-taller.

Til Uge-Avisen Ribe fortæller Bastian Koch, at det kom noget bag på ham, at svendeprøven gav et så godt resultat:

– Jeg var noget rystet, da jeg fik at vide, at jeg havde fået guld. Det er nok ikke sunket rigtig ind hos mig endnu, men der er da en klar stolt følelse over både resultat og at være uddannet plastmager. Det er et spændende job med masser af udfordringer, hvor jeg tit skal tænke ud af boksen.

Bastian Koch får også rosende ord med på vejen fra sit lærested:

– Jeg var overbevist om, at Bastian kunne få metal med fra svendeprøven, men at det blev guld er en exceptionel præstation. Han er omhyggelig og har et godt hoved, så han fortjener det fuldt ud, forklarer Kurt Rahr fra Lynddahl Plast.

Seks nye plastmagere er klar

Udover Bastian Koch blev fem andre nyudlærte plastmagere også fejret til svendegildet på AMU SYD. Karaktergennemsnittet for svendeprøverne endte på fine 8.83.

Plastindustriens Rasmus Grusgaard, der er uddannelsesansvarlig i brancheorganisationen, deltog også i svendegildet. I den forbindelse holdt han en lille tale for de nyudlærte, hvor Rasmus Grusgaard bl.a. sagde følgende: 

– Jeg er misundelig på Jer, for jeg kan forestille mig, at det er fedt, at I nu i dag står med Jeres svendebrev og dermed, at I har bevist Jeres værd som faglærte plastmagere. Den viden og den indstilling I nu kommer tilbage til Jeres virksomheder med, den er meget eftertragtet. For uanset om vi snakker hærdeplast, ekstrudering eller sprøjtestøbning, så er I blevet til håndværkere indenfor Jeres område, og I hører til virksomhedernes kloge hoveder.

Fra venstre ses:

Saber Ben Abdelbari Jemail, Plus Pack A/S
Jannik Anker Bendiksen, Bogense Plast A/S
Steffan Hove Jørgensen, Ammeraal Beltech Modular A/S
Tommy Steinhausen Sloth, Thermo Fischer Scientific
Henning Wind Künnapuu, AVK Plast A/S
Bastian Ægidius Koch, Lynddahl Plast A/S

Annonce…###REKLAME###