AVK Plast køber en af Danmarks største sprøjtestøbemaskiner

AVK Plast A/S har netop taget en ny sprøjtestøbemaskine i brug, der med et lukketryk på 2700 ton og en sprøjtekapacitet på 35.200 ccm er blandt de største i Danmark. Virksomhedens adm. direktør Henrik Lund-Olesen fortæller, at investeringen har været nødvendig for at kunne følge med kundetilstrømningen. 

Del:

Ribe-virksomheden AVK Plast A/S markedsfører sig selv som en virksomhed, der har ekspertise inden for sprøjtestøbning af plast. Det udsagn har virksomheden nu understreget ved at tage en ny sprøjtemaskine fra Engel i brug.

AVK Plast A/S besluttede i 2014, som del af eksekveringen af virksomhedens strategiplan, at foretage virksomhedens hidtil største investering i en af Danmarks største sprøjtestøbemaskiner.

Maskinen er – som nævnt – ny Engel-maskine med et lukketryk på 2700 ton og en sprøjtekapacitet på 35.200 ccm, hvilket svarer til at kunne producere emner med en vægt på 35-50 kg afhængigt af materialevalg. Maskinen er 20,6 m. lang, 6 m. bred og 4,6 m. høj og vejer ca. 190 ton.

Maskinen er udrustet med en 6-akset robot samt rullebaner, der sikrer fuldautomatisk produktion. Herudover er der også investeret i energibesparelsessystemet EcoDrive for at sikre et absolut lavt og grønt energiforbrug. Tilførsel af råmaterialer er også fuldautomatisk via silo, big-bag samt rørsystemer med fuldautomatiske sugesystemer.

AVK Plast A/S har netop taget sprøjtestøbemaskinen fra Engel i brug.

Flere kunder kræver nye produktionsmuligheder

Virksomhedens adm. direktør Henrik Lund-Olesen forklarer, at investeringen i sprøjtestøbemaskinen er nødvendig for at kunne følge med en stigende kundeinteresse:

– Investeringen er foretaget for at kunne imødekomme en væsentlig stigende interesse fra virksomhedens nationale og internationale kunder for produktion af store emner, hvilket AVK Plast A/S har haft som speciale gennem rigtig mange år. Et antal helt nye kunder fra indland og udland har desuden vist stor interesse for de nye produktionsmuligheder, og nye produktionsaftaler er på vej.

En stor del af den produktion, der i dag foregår på de store maskiner hos AVK Plast A/S, er produceret i genbrugsmaterialer, hvilket betyder, at virksomheden omsætter et væsentligt 2-cifret antal ton genbrugsmaterialer hvert døgn.

I forbindelse med produktionen af de store emner, giver disse typisk en mulighed for at implementere andre mindre produkter, der er sammenhørende med de store emner. Altså giver de store maskiner en god mulighed for yderligere at udvide vor produktion på mindre maskiner, hvilke AVK Plast A/S har en bred vifte af fra 35T lukketryk og så altså nu op til 2700T lukketryk.