’Projekt Plastfrit Hav’ er kommet godt fra start med masser af spalteplads

I december blev det nye miljøprojekt ’Projekt Plastfrit Hav’ lanceret, og det resulterede i massiv medieomtale i bl.a. Politiken og på P1. Parterne bag projektet – Plastindustrien, Plastic Change og Det Økologiske Råd – fokuserer nu på at tilknytte yderligere interessenter.

Del:

’Projekt Plastfrit Hav’ kom godt fra start med masser af medieopmærksomhed, da projektet blev offentliggjort i december 2014.

I en stor artikel fortalte Politiken om det utraditionelle partnerskab mellem Plastindustrien og de to grønne NGO’er Plastic Change og Det Økologiske Råd. Artiklen blev fulgt op med omtale i en lang række landsdækkende medier såsom Jyllands-Posten, Berlingske Tidende og Ingeniøren.

Derudover blev Plastindustriens miljøchef Helle Fabiansen kort tid før jul inviteret ind i studiet hos P1 for at fortælle om projektet sammen med Henrik Beha Pedersen fra Plastic Change. Også TV Midtvest har dækket initiativet med et længere indslag.

– Jeg er meget tilfreds med, at ’Projekt Plastfrit Hav’ er blevet modtaget så godt i den brede offentlighed. Vi har fået rig mulighed for at fortælle om problemet med plastaffald i havet på en balanceret og løsningsorienteret måde. Samtidig har vi på sekretariatet også fået mange positive tilbagemeldinger fra medlemmerne om, at de er glade for, at partnerskabet er med til at nuancere den til tider lidt ensidige debat om plast, forklarer Thomas Drustrup, der er direktør i Plastindustrien.

LÆS MERE: Utraditionelt samarbejde skærper kampen imod plastaffald i havet

Flere skal involveres

I starten af 2015 vil parterne bag ’Projekt Plastfrit Hav’ koncentrere sig om at få udviklet og konkretiseret de enkelte delelementer i ’Projekt Plastfrit Hav’ bl.a. gennem afholdelse af en workshop.

Foreløbigt er det ambitionen at gennemføre en indsamling og kortlægning af plastaffald, der skyller ind langs den jyske vestkyst samt at analysere den mikroplast, som ender i spildevandet fra danske husholdninger og industrivirksomheder.

’Projekt Plastfrit Hav’ kom godt fra start med masser af spalteplads

Politiken bragte i december en stor historie om opstarten af ’Projekt Plastfrit Hav’

– Vi skal i den kommende tid bruge kræfterne på at videreudvikle aktiviteterne i ’Projekt Plastfrit Hav’. Det indebærer også, at vi skal have tilknyttet flere relevante interessenter i form af eksempelvis forskere og virksomhedsrepræsentanter fra plastbranchen til projektet. Derfor vil vi hurtigst muligt melde ud, hvordan medlemsvirksomheder kan blive aktivt engageret i kampen imod plastaffald i havet, men man er mere end velkommen til at kontakte mig allerede nu, hvis man vil være med, udtaler Plastindustriens miljøchef Helle Fabiansen, der er intern tovholder på ’Projekt Plastfrit Hav’.

Plastindustrien vil også være synligt til stede på dette års Folkemøde på Bornholm i juni, hvor netop indholdet af ’Projekt Plastfrit Hav’ skal promoveres.

LÆS MERE: Derfor samarbejder vi om ‘Projekt Plastfrit Hav’

Annonce…###REKLAME###