Royalt besøg hos Malte Haaning Plastic

I starten af september var der royalt besøg hos Malte Haaning Plastic i Nykøbing Mors, da Dronning Margrethe besøgte virksomheden og bl.a. lavede sin egen HAMA-perleplade. 

Del:

Nykøbing Mors stod på den anden ende i starten af september, da Dronning Margrethe var på besøg. Blandt programpunkterne var en virksomhedsrundvisning på Malte Haaning Plastic A/S, der bl.a. producerer de kendte og farvestrålende HAMA-perler i plast.

Direktør – og ejer af virksomhedens grundlægger Malte Haaning – Lene Haaning, bød Dronning Margrethe velkommen på virksomheden, som er meget kendt i lokalområdet.

Lene Haaning, der også er medlem af Plastindustriens bestyrelse, gav Dronningen en fyldig rundvisning og fortalte bl.a. Dronningen om virksomhedens spæde opstart, der foregik i et kælderrum med produktion af sugerør.

I dag er virksomhedens rammer nogle helt andre, og Malte Haaning Plastic eksporterer nu hele 90 % af deres produktion, og det betyder, at børn og andre kreative sjæle i mere end 50 lande har mulighed for at købe HAMA-perler.

Under besøget på Malte Haaning Plastic fik Dronningen selv mulighed for at prøve kræfter med at lave en perleplade, og Dronning Margrethe fik afslutningsvis også overrakt et portræt af sig selv lavet i HAMA-perler.

Fakta om Malte Haaning Plastic

  • Malte Haaning Plastic A/S blev grundlagt i 1961 af Malte Haaning
  • Virksomhedens bliver i dag ledet af Malthe Haanings yngste datter Lene Haaning
  • Virksomheden eksporterer mere end 90 % af produktionen til over 50 forskellige lande
  • Der er 65 medarbejdere ansat, som arbejder i 3-holdsskift fra mandag til fredag
  • Besøg virksomhedens hjemmeside på www.hama.dk

Direktør Lene Haaning kunne overrække et imponerende portræt af Dronningen lavet med virksomhedens HAMA-perler.