Uddannelse er hele branchens ansvar

Ikke-kategoriseret

– Det er afgørende, at vi som branche hele tiden er med til at understøtte den løbende uddannelse af potentielle medarbejdere, så vi ikke ender i en situation, hvor der er mangel på den rette arbejdskraft, skriver Plastindustriens direktør Thomas Drustrup i lederen i det seneste nummer af Plast Panorama. 

Del:

Leder – Plast Panorama – september 2014:

Fra flere og flere medlemsvirksomheder hører jeg, at de igen er ved at ansætte nye medarbejdere. Antallet af jobopslag på Plast.dk, hvor virksomheder leder efter ansatte, er også støt stigende.

Der er med andre ord fornyet efterspørgsel efter medarbejdere, der både har kvalifikationerne og motivationen i orden. Derfor er det også afgørende, at vi som branche hele tiden er med til at understøtte den løbende uddannelse af potentielle medarbejdere, så vi ikke ender i en situation, hvor der er mangel på den rette arbejdskraft.

LÆS MERE: Mød din kommende plastmagerelev – tag til træffedag på DjH

Den opgave løfter Plastindustrien bl.a. ved at sidde i bestyrelsen på Den jydske Haandværkerskole og ved at tage aktivt del i Udviklingsudvalget for plastindustri. Derudover er vi tovholder på den succesfulde BlivPlastmager.dk-kampagne, der har medvirket til, at der netop er startet et rekordstort hold af plastmagere på Den jydske Haandværkerskole.

Det giver dog også den udfordring, at der dermed skal skaffes flere praktikpladser af industrien end nogensinde før.

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Vi skal leve op til garantien

Vi markedsfører ofte plastfaget med, at vi i vores branche har ’praktikplads-garanti’ for de elever, der har den rette indstilling. Den garanti skal vi nu for alvor leve op til. Det kræver, at flere virksomheder påtager sig det ansvar at tage en eller flere elever ind i praktik.

Vi skal simpelthen være i stand til at leve op til garantien, når nu flere og flere har lyst til at uddanne sig inden for plastbranchen. Derfor håber jeg, at de virksomheder der har mulighed for at tage en elev også byder ind.

Det samme ansvar gælder også i forhold til plastspecialistuddannelsen, hvor vi igen i år kæmper med at få tilstrækkeligt med deltagere til at opretholde uddannelsens eksistens. Plastspecialistuddannelsen er netop blevet udviklet på baggrund af branchens konkrete ønsker og behov.

LÆS MERE: Nyt hold af plastspecialister starter op – tilmelding er åben

Derfor vil jeg også opfordre til, at man ude på de enkelte virksomheder aktivt medvirker til at flere plastmagere begynder på plastspecialistuddannelsen.