Nyudviklet pizzabakke i plast kan klare en tur i ovnen

Færch Plast præsenterer nu et nyt koncept for pizzabakker. Bunden er fremstillet af CPET, og pizzabakken er fremstillet sådan, at den godt tåle en tur i ovnen eller i mikroovnen. Pizzabakken har allerede modtaget international hæder.

Del:

Færch Plast præsenterer nu en nyudviklet pizzabakke, som har modtaget “Snacking d’Or”-prisen ved Sandwich & Snack-messen i Paris.

Denne nye “Pizza Box”-løsning giver både producenter og forbrugere mange fordele. Ikke-tilberedte pizzaer kan produceres og pakkes i “Pizza Box” til senere tilberedning hos forbrugeren. Tilberedte pizzaer kan også tages fra ovnen i supermarkedet eller en pizza-take away og pakkes i “Pizza Box” til sikker transport og genopvarmning hos forbrugeren (uden låg).

Bunden er fremstillet af CPET og kan anvendes i ovne (maks. 220 °C) eller mikroovne. CPET giver mulighed for både nedfrysning, tilberedning og genopvarmning, fordi materialet har en delvist krystallinsk struktur, som bevarer sin form ved høje temperaturer. Bundens egenskaber er med til at gøre, at pizzaerne er i stand til at bevare både smag og aroma.

Som nævnt er bunden fremstillet af CPET, der indeholder rPET (genbrugte PET-flasker). og det er med til at gøre emballagen 100% genanvendelig. Låget er fremstillet af klar APET.

 

Særlige fordele for pizzeriaer og supermarkeder 

Denne nye emballage giver nye muligheder for pizzeriaer. De vil nu kunne tilbyde både “tilberedte” og “tilberedningsklare” pizzaer til udbringning eller take away, så forbrugeren selv kan bestemme, hvornår pizzaen skal genopvarmes eller tilberedes.

Friske pizzaer, som fremstilles i supermarkederne, bliver stadig mere populære i Frankrig med et ugentligt salg på mellem 200 og 2.000 pizzaer pr. butik. Denne emballage gør det muligt at kommercialisere denne produktgruppe som et hyldeprodukt ved at introducere et nyt koncept om “tilberedningsklare” pizzaer.