BACH Composite Industry har kig på nye internationale projekter

Efter nogle år med krise og økonomiske udfordringer for kompositvirksomheden BACH Composite Industry, så har virksomheden igen fokus på nye internationale projekter. I efteråret deltog virksomhedens administrerende direktør Geert Skovsgaard i en fact finding tur til Brasilien. 

Del:

BACH Composite Industry har allerede fabrikker og designkontorer i Danmark, Kina, Litauen, Spanien og USA, men virksomheden kan i fremtiden være på vej ind i nye lande. I hvert fald deltog virksomhedens administrerende direktør Geert Skovsgaard i en fact finding tur til Brasilien arrangeret af Danish Wind Energy Group.

LÆS OGSÅ: Kompositdirektør: Vi har arbejdet os ud af krisen

Formålet med turen var at blive klogere på det brasilianske marked i forhold til eksempelvis potentielle samarbejdspartnere, myndighedskontakt og regler om local content.

– Vi er inde i en overvejelsesfase, hvor vi vurderer på forskellige trends på de internationale markeder. Jeg mener, at man bedst vurderer ved at se noget ved selvsyn og mærke stemningen i de pågældende lande, hvor der er mulighed for business development. Man skal stå på jorden. Det går ikke, hvis man bare sidder bag sit skrivebord i Danmark. Det var derfor, at jeg var med på turen til Brasilien, forklarer Geert Skovsgaard.

Brasilien kan være et svært sted at drive virksomhed

På trods af at Brasilien er et land i fremgang, og hvor der potentielt set kan opstå et enormt stort marked for vindenergi, så er Geert Skovsgaard skeptisk over for forholdene i det sydamerikanske land:

LÆS OGSÅ: Landet med den fjerde dyreste Big Mac er ikke for alle 

– Det er ingen hemmelighed, at Brasilien er kendt for at være et land, hvor andre anser det for at være meget svært at drive virksomhed fra, og det har vi en ydmyg holdning til. Derudover har Brasilien meget skrappe regler for, hvor stor en procentdel af en færdig vindmølle, der skal være produceret i Brasilien. Disse forhold tager vi naturligvis med i vores samlede vurdering.

LÆS OGSÅ: Dansk succes i Sydamerika

Geert Skovsgaard vil ikke afvise, at BACH Composite Industry på sigt vil gå ind på det brasilianske marked:

– Jeg oplever Brasilien som et land med rigtig meget potentiale. De vil gerne have vindenergi og betale det, det koster, men de vil også sætte betingelserne for, hvordan det skal gøres. Turen gav os mange vigtige informationer, som vi kan koge sammen og tage med, når vi skal tage de endelige beslutninger.