Operation Clean Sweep kan hjælpe din virksomhed

Ikke-kategoriseret

Operation Clean Sweep-initiativet kan være et værktøj for danske plastvirksomheder til at imødekomme nogle af de krav, som omverdenen i stigende grad stiller. Plastindustrien sparkede det hele i gang med et kick off-møde i november.

Del:

Omkring 30 deltagere var med, da Plastindustrien gav en grundig introduktion til, hvad Opeartion Clean Sweep kan gøre for den danske plastbranche. Det skete med et kick off-møde, der blev afholdt hos Dantoy i Hobro den 25. november. 

Tilmeld dig klik her
Fakta om OCS: 

Disse virksomheder har skrevet under:

 

  • HN Group
  • LOGSTOR
  • Ulfoss Plastic
  • Bogense Plast
  • Dantoy
  • Ulstrup Plast

 

Skal din virksomhed også være med? Læs meget mere her.

Miljøkonsulent Jakob Clemen siger:

– Vi er rigtig glade for at se, at så mange virksomheder viser interesse for initiativet. Plastbranchen bliver mødt af flere og flere leverandørkrav og krav fra forretningspartnere og kunder, og CSR-politikker vinder frem mange steder. Det bliver i stigende grad forventet, at man opfører sig ansvarligt – og at man kan dokumentere det. Det gælder både for underleverandører og for virksomheder med egne produkter.

LÆS OGSÅ: Dantoy tager også del i Operation Clean Sweep

Sender et markant signal

I den forbindelse kan Operation Clean Sweep være et skridt på vejen, forklarer Jakob Clemen:

– Operation Clean Sweep har først og fremmest til hensigt at hindre, at plastråvare fra virksomhedernes produktion ender i havet. Samtidig er formålet at sende et markant signal om, at vi som branche og som enkeltvirksomheder engagerer os i at løse udfordringen med plast i havet. Det handler altså også om at give virksomhederne et konkret værktøj til at demonstrere ansvarlighed overfor kunder, samarbejdspartnere mv.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Oplæg fra CSR-ekspert

Kick off-mødet bød på oplæg fra Peter Haisler, der er ekstern lektor ved CBS og rådgiver virksomheder i CSR og fra Jakob Strand fra Aarhus Universitet, som er en af landets førende eksperter i plastens potentielle skadevirkninger på havmiljøet.

Derudover gav de to deltagende virksomheder Bogense Plast og dantoy et indblik i, hvordan de på hver deres måde har introduceret Operation Clean Sweep hos dem.