Jupiter Group investerer stort i Polen

Glasfibervirksomheden Jupiter Group opkøber en fabrik i Polen. Det har været nødvendigt for at kunne håndtere tilgangen af nye kunder, fortæller adm. direktør Jens Kristensen. Han forventer, at virksomheden vil udvide betragteligt i Polen over de kommende år. 

Del:

Danske Jupiter Group er en af verdens største leverandører af glasfiberprodukter til vindturbineindustrien. Virksomheden har produktion i Danmark, Kina, USA – og fra næste år også i Polen.

For at kunne følge med efterspørgslen fra flere nye kunder har Jupiter Group nemlig købt en produktionsenhed i den polske by Stettin.

Administrerende direktør Jens Kristensen fortæller:

– Vi gør det for at øge vores konkurrenceevne og skabe en vækstplatform i Europa. I Polen kan vi producere billigere, end vi kan i Danmark. Samtidig er vi tættere på mange af vores nye kunder.

Og nye kunder er der lige nu rigeligt af hos Jupiter Group:

– 2012 var et sjovere år i branchen, end 2013 har været, men vi er overordentligt fortrøstningsfulde, når vi kigger frem mod 2014. Der er booket masser af ordrer på den polske produktionsenhed, siger Jens Kristensen.

Investerer tocifret millionbeløb – og vil udvide yderligere

Jupiter Group investerer et tocifret millionbeløb i den polske fabrik, som de overtager komplet med ansatte og udstyr: Produktionsenheden er erhvervet fra glasfiberproducent fra en anden branche.

– En af fordelene ved opkøbe en eksisterende fabrik er, at vi ikke skal ud og finde en masse nye folk og købe ny hardware. Vi får et uddannet og erfarent team, og det gør det muligt hurtigt at komme i gang med den nye produktion, siger Jens Kristensen

25 personer arbejder lige nu på den polske fabrik, men Jupiter Group forventer at udvide markant over de kommende måneder:

– Udover produktionsanlægget har vi købt 70.000 m2 jord, så der er god plads til gradvist at udvide kapaciteten efter behov den kommende tid. Vi forventer at skabe mere end 100 arbejdspladser allerede i løbet af de næste 12-18 måneder, siger Jens Kristensen

Anlægget i Polen vil være i drift fra begyndelsen af 2014. Jupiter Group har ingen planer om at skære i antallet af ansatte i Danmark.