Nye tider for bankerne skærper kravene til virksomhederne

Ikke-kategoriseret

NETVÆRKSDAG: Siden finanskrisen har det været mere omkostningsfyldt for bankerne at låne penge ud til virksomhederne, og det har skærpet lånekravene til virksomhederne. Til Plastindustriens Netværksdag fortalte Niels Thorslund, områdedirektør i Nordea, at han regner med at låne flere penge ud i fremtiden.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

 

Niels Thorslunds, områdedirektør i Nordea, tog i sit indlæg på Netværksdagen udgangspunkt i finanskrisen begyndelse i september 2008, hvor en række krak i den amerikanske banksektor skabte massiv finansiel ustabilitet.

Han kunne fortælle om, hvordan finanskrisen havde skærpet en lang række regler og reguleringskrav til bankerne, så det alt i alt var blevet mere omkostningsfyldt for bankerne at låne penge ud til deres erhvervskunder. Derfor har mange virksomheder også oplevet, at det er blevet sværere og dyrere at låne.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Fremtiden er lys

Niels Thorslund understregede dog gentagne gange, at han så fortrøstningsfuldt på fremtiden:

– Min vurdering er, at vi allerede har ramt bunden. Jeg er sikker på, at jeg kommer til at låne flere penge ud i fremtiden, og vi støtter meget gerne gode projekter. Hvis vores erhvervskunder kommer med en solid og fremtidssikret forretningsmodel, så er vi klar med financieringen – også selvom, at mange produktionsvirksomheder har haft det rigtig svært siden finanskrisens start.

Gensidig tillid og en kompetent virksomhedsledelse blev af Niels Thorslund også fremhævet som nogle af de faktorer, der er afgørende for, hvorvidt Nordea vil være aktiv finansiel medspiller for en virksomhed.

Se Niels Thorslunds præsentation:

Læs om de forskellige oplæg og se billederne

Der er skrevet en artikel om hver af de fem oplæg på Netværksdagen, som du finder links til her: