Lønspredning og resultatløn giver øget produktivitet

NETVÆRKSDAG: Steen Nielsen, underdirektør i DI, leverede et inspirerende oplæg om lønspredning og resultatløn på Plastindustriens Netværksdag. Undersøgelser viser, at resultatløn kan medføre 10% øget effektivitet i virksomheden, og at medarbejderne i stor udstrækning bakker op om konceptet.

Del:

Steen Nielsen, underdirektør i DI, var inviteret til årets Netværksdag for at fortælle om mulighederne for at øge en virksomheds produktivitet ved at anse løn som et strategisk redskab.

I sit oplæg fortalte Steen Nielsen, at lønspredning (hvor den dygtigere medarbejdere får lidt ekstra i lønposen) er et relativt sjældent fænomen i Danmark. Det på trods af, at der virkelige er meget at hente:

– Hvis de virksomheder, som har den laveste lønspredning, kommer op på gennemsnitsniveau, kan vi skabe øget produktivitet for 50 mia. kr. årligt, fortalte Steen Nielsen.

Tilmed bakker både fagbevægelsen og ikke mindst medarbejderne selv varmt op om belønne de medarbejdere, som leverer en rigtig god indsats.

Resultatløn gør en forskel

En anden måde at løfte virksomhedens produktivitet på er via resultatløn (hvor medarbejderne f.eks. bliver målt på faktorer såsom effektivitet, fremmøde og kvalitet). Steen Nielsen havde medbragte en undersøgelse, der konkluderede, at det i gennemsnit giver 10 % i øget produktivitet at indføre resultatløn samt stigende medarbejdertilfredshed- og loyalitet.

Steen Nielsen understregede afslutningsvis, at forudsætningen for at få succes med lønspredning eller resultatløn er, at det konkrete lønsystem løbende bliver holdt vedlige og tilpasset virksomhedens udvikling.

Vi vil her på siden løbende bringe flere artikler om mulighederne for din virksomhed med lønspredning og resultatløn.

Se Steen Nielsens præsentation på Netværksdagen:

Læs om de forskellige oplæg og se billederne

Der er skrevet en artikel om hver af de fem oplæg på Netværksdagen, som du finder links til her: