Ringsted-virksomhed skal ansætte 50 nye medarbejdere over de kommende år

I Ringsted brokker man sig ikke over, at EU’s medlemslande er blevet enige om at hæve transportbranchens CO2-afgifter i de kommende år. De stigende miljøafgifter på bl.a. lastbiler har nemlig medført en eksplosiv efterspørgsel på lette og dermed CO2-besparende plastprodukter fra  den lokale plastvirksomhed. Direktør, Kim Villadsen, regner med at ansætte i omegnen af 50 nye medarbejdere over de kommende år for at imødekomme de mange ordrer. 

Del:

Kunderne strømmer til i en sådan grad, at HBN Teknik i Ringsted står foran at skulle ansætte i omegnen af 50 nye medarbejdere i løbet af de næste år.

Ifølge virksomhedens direktør, Kim Villadsen, så er årsagen til den markante ordrefremgang, at den europæiske transportbranche allerede fra næste år bliver pålagt højere C02-afgifter.  Derfor er efterspørgslen efter lastbilskomponenter, der vejer mindre end de traditionelle metalkomponenter, eksploderet i løbet af ganske kort tid.

LÆS OGSÅ: Plastmagerlærlingene fremtidssikrer HBN Teknik

HBN Teknik fremstiller netop en lang række letvægtskomponenter tillastbiler og lastbiltrailere, der bl.a. bliver produceret i komposit. Grundet komponenternes lavere vægt falder lastbilernes samlede CO2-udledning, og det har altså fået transportbranchen til for alvor at få øjnene op for Ringsted-virksomhedens produkter.

– Det er især vores luftaffjedringskomponenter og trykluftstanke, der sælger rigtig godt i øjeblikket. Vi er arbejder også intensivt på at færdigudvikle 9 tons traileraksler i komposit, som vi regner med bliver lanceret i år 2015/2016, men vi kan allerede nu mærke en kraftig efterspørgsel på produktet, fortæller Kim Villadsen, direktør i HBN Teknik.

En klar strategi er skyld i succesen

Det er ingen tilfældighed, at det går godt i HBN Teknik. Direktør Kim Villadsen har nemlig en klar strategi for, hvordan virksomheden skal arbejde:

– Normalt som underleverandør til den kommercielle transportindustri, så bliver man indkaldt til et møde af kundens konstruktionsafdeling. Her får man et sæt tegninger, man får at vide, hvilken maskine man skal bruge, og hvor mange gram af hvilket materiale der går i. Til sidst fortæller de en, hvor meget man må tjene.

– Sådan arbejder vi ikke. Vi udvikler selv produktet, vi investerer i maskineriet, vi får udviklet særlige materialer i samarbejde med underleverandører, vi tester selv, og når vi så mener, at produktet er klar, så tilbyder vi det til de forskellige mulige aftagere. Det giver os en unik position.

Den markante vækst fortsætter

Kim Villadsen regner med, at virksomhedens positive udvikling også fortsætter i år 2015 og 2016, hvor han forudser, at det løbende bliver nødvendigt at ansætte ekstra medarbejdere, hvis alt går vel.

LÆS OGSÅ: HBN Teknik – Plastspecialister giver lavere omkostninger og mere tilfredse kunder

I øjeblikket er virksomheden ca. 60 ansatte, hvorfor virksomheden står foran at blive nærmest fordoblet over de kommende år, hvis de mange positive tendenser varer ved.

En forudsætning for den fortsatte vækst er dog, at HBN Teknik er i stand til at finde kvalificeret arbejdskraft til den midtsjællandske virksomhed, så de nye produktlinjer kan blive kørt ind og udviklet.