Se hvem der blev hædret med Plastprisen 2013

Ikke-kategoriseret

I forbindelse med Plastdagen 2013 blev Plastprisen traditionen tro også uddelt. Det er branchen selv, der indstiller vinderen af prisen til Plastindustriens bestyrelse, der derefter afgør hvem af de indstillede, der skal have prisen. Foruden æren og en akrylstatuette af kunstneren Markan Christensen får vinderen en check på 25.000 kroner.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

Plastprisen er indstiftet af brancheforeningen Plastindustrien, og bliver i år uddelt for 27. gang. Prisen er branchens hæder til en person, en virksomhed eller en institution, som på afgørende vis har fremmet kendskabet til plast eller plastmaterialets anvendelsesmuligheder.

I 1969 startede Ole Jungshoved en plastvirksomhed sammen med nogle partnere. Det blev hans entré i en branche, som han været en markant del af lige siden. I dag kan han så også skrive Plastpris-vinder på CV’et.

LÆS MERE: Se billeder fra Plastdagen

Ole Jungshoved er i dag 72 år og direktør i Nortec-Cannon A/S – en af Skandinaviens førende leverandører af maskiner og færdige produktionsanlæg til den del af plastbranchen, der arbejder med plasttypen PUR. Han får prisen for hans utrættelige indsats som primus motor i Plastindustriens branchearbejde og for at have været en fremtrædende røst, der flittigt har talt PUR-materialets sag.

– Jeg er selvfølgelig både stolt over og taknemmelig for den her påskønnelse af mit arbejde i branchen. Jeg er også glad for, at være den første Plastpris-vinder fra en PUR-virksomhed. PUR er nok er en niche, men en væsentlig del af vores industri, og det synes jeg, prisen er et flot bevis på, siger Ole Jungshoved.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Ugentlig fridag bruges på virksomheden

I forbindelse med uddelingen af Plastprisen sagde Hans Ulrich, afgående formand for Plastindustrien, følgende om årets prismodtager:

– Det siges om Ole Jungshoved,at han er så aktiv, at hans ugentlige fridag tilbringes på virksomheden. Den ildhu har også kendetegnet hans indsats i brancheforeningen og hans arbejde med at fortælle om PUR-materialets fordele. Det er derfor med stor glæde, at vi i år giver Plastprisen til en person, der gennem flere årtier har sikret de danske PUR-virksomheder opmærksomhed og gennemslagskraft.

LÆS MERE: Søren Ulstrup er ny formand for Plastindustrien

Det er branchen selv, der indstiller vinderen af prisen til Plastindustriens bestyrelse, der derefter afgør hvem af de indstillede, der skal have prisen. Foruden æren og en akrylstatuette af kunstneren Markan Christensen får vinderen en check på 25.000 kroner.