Schoeller Plast bag prisbelønnet koncept til fremtidens postudbringning

Ikke-kategoriseret

Et nyt modulkasse-system fra Schoeller Plast har gjort de danske postbudes udbringning af breve og pakker både hurtigere, lettere og mere CO2-venlig. Sidste år kulminerede flere års samarbejde mellem Schoeller Plast og Post Danmark, da det nye modulkasse-system modtog en international pris.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

I år 2009 startede Post Danmark arbejdet med at udvikle et nyt koncept for postudbringning. De primære mål var at hæve kapaciteten for det enkelte postbud, gøre udbringningen hurtigere og samtidig forbedre arbejdsmiljøet. Efter et 20 måneders testforløb og grundig udvælgelse af leverandører kunne man i 2012 endeligt konstatere, at samtlige krav var blevet opfyldt – og at CO2-udledningen samtidig var nedbragt væsentligt.

Kernen i det nye koncept for postudbringning er et helt nyt modulkasse-system, udviklet i tæt samarbejde med Schoeller Plast:

– Vi valgte Schoeller Plast, fordi de havde den viden og erfaring, vi havde brug for, og desuden var lokalt repræsenteret. De har været med lige fra starten og spillet en central rolle i hele projektet – bl.a. var deres kreative tænkning og viden om, hvad der kunne lade sig gøre med plast, uvurderlig, fortæller Laila Malekides, der er projektleder hos Post Danmark.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Fleksibelt modulkasse-system

I stedet for de eksisterende sadeltasker til postcyklerne ønskede Post Danmark at udvikle en ny, fleksibel kasse-løsning, som kunne anvendes på tværs af transportmidler.

Til at starte med overvejede Post Danmark at producere det nye modulkassesystem i aluminium, men det viste sig hurtigt at være for tungt og ufleksibelt. Den rette løsning kom derfor først på plads, da Schoeller Plast konstruerede et sæt bestående af tre plastkasser, som både passer til europallen og kan stakkes og stables.

I udviklingsfasen fremstillede Schoeller Plast modulkasserne i 3D print, imens der til den afgørende field test blev anvendt 70 kasser støbt i siliconeforme.

Positive tilbagemeldinger

Det nye modulkasse-system fra Schoeller Plast er blevet overordentligt positivt modtaget i Post Danmarks organisation ifølge Laila Malekides:

– Schoeller Plast holdte hvad de lovede, og leverede en kvalitetsløsning, som fungerer perfekt i daglig brug. Der har kun været plusser hele vejen gennem vores postsystem, og selv postbudene siger, de har fået en meget lettere arbejdsdag. Det, jeg får at vide fra distributionslederne, er, at det har været det nemmeste system at implementere nogensinde.

Modulkasse-systemet har dog også tiltrukket ekstern opmærksomhed af den positive slags, da løsningen sidste år blev belønnet Postal Technology International Awards 2012 i forbindelse med messen Post Expo 2012 i Belgien, der sidste år havde 3500 besøgende.