Gamle vindmøllevinger får nyt liv i støjskærme

Ikke-kategoriseret

Et nyt projekt har vist vejen for hvordan kasserede vindmøllevinder kan genanvendes – eksempelvis ved støjafskærmning i forbindelse med motorveje. Det skriver Miljønyt.dk.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

Ingeniør Jakob W. Nielsen har med finansiel støtte fra Miljøstyrelsen gennemført et projekt med fokus på at genanvende glasfibermateriale fra f.eks. gamle vindmøllevinger og sejlbåde. I projektet er glasfibermaterialet blevet bearbejdet til små stykker og limet sammen. Projektrapporten konkluderer, at genanvendt glasfibermateriale isolerer effektivt mod både kulde og støj.

Download rapport:

 

Genanvendelse af glasfibermateriale.

 

Et forretningsmæssigt potentiale

Årligt bliver store mængder af glasfibermateriale kasseret i Danmark uden at blive genanvendt – i år 2020 forventes mængden at være mellem 12.000 og 15.000 tons kasseret materiale. Derfor mener manden bag forsøget, Jakob W. Nielsen, at det kan blive en rigtig god forretning, hvis man formår at lave en virksomhed ud af det:

– Det, der overraskede mig mest ved projektet, var, hvor nemt det gik. Man forventer jo altid nogle problemer, men der var overraskende få negative resultater.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Jakob W. Nielsen fortæller til Miljønyt.dk, at han især ser et potentiale i forhold til at genanvende glasfibermateriale i forbindelse med støjskærme, da det genanvendte materiale ikke kun virker støjisolerende, men også er i stand til at modstå vind og vejr. Og med tanke på mængden af fremtidige danske infrastruktur projekter, bl.a. anlæggelsen af en ny jernbane mellem København og Ringsted, vil der i høj grad være brug for effektiv og bæredygtig støjafskærmning.

Jakob W. Nielsen har nu taget patent på dele af metoderne i projektet.