Den jydske Haandværkerskole får sundhedspris

Ikke-kategoriseret

Skolen, hvor unge plastmagere tager deres uddannelse, har fået en kommunal pris for deres systematiske arbejde med trivslen blandt elever og ansatte.

Del:
 
Lørdag den 23. februar blev Den jydske Haandværkerskole (DjH) kåret som vinder af Favrskovs Kommunes Sundhedspris 2012. Skolen, der i 2012 optog 50 nye plastmagerelever, fik overrakt prisen ved åbningsceremonien til Kultur- og Sundhedscenter Inside i Hammel af formand for kommunens social- og sundhedsudvalg Niels Flade Nielsen. Han siger om baggrunden for prisen:
 
– Den jydske Haandværkerskole får prisen for deres stædige kamp for at sætte sundhedstiltag i gang for både medarbejdere og elever. Selv om det ikke altid er nemt at overbevise hårde håndværkere om værdien af sund kost, motion, massage og rapportering af nærved-ulykker. Trivslen på Haandværkerskolen er i helt i top. Nok på grund af den systematiske tilgang til trivslen, som skolen lægger for dagen.  
 
Læs mere under annoncen… ###REKLAME###
 
Sundhedsdag for elever på grundforløbet
Den jydske Haandværkerskole har indført en særlig sundhedsdag for eleverne på grundforløbet, hvor de gennem fysiske aktiviteter og workshops får fokus på, hvor meget sundheden betyder. Håbet er, at eleverne på lang sigt vil kunne tage deres holdning og viden om sundhed med sig videre ud til deres praktikpladser og kommende arbejdspladser.
 
Skolens direktør Henrik Øelund takkede for prisen:
 
– Hos os kalder vi det trivsel, men det hænger jo sammen med sundhed. Trivsel er basis. Den skal være ordentligt på plads, før man kan begynde at tale om værdier. Jeg er glad for og stolt af, at bedømmelseskomiteen har kunnet se, at vi har gjort et stort stykke arbejde for trivslen hos, sagde Henrik Øelund.
 
Med den fine titel følger en check på 10.000 kr. til sundhedsfremmende formål og en skulptur lavet af Mette Meyer Christensen. Elever og medarbejdere stemmer lige nu på Den jydske Haandværkerskoles Facebook-side, om hvordan pengepræmien bruges bedst.
 
Du kan følge afstemningen på www.facebook.com/djhhadsten.dk.