Vand er det nye vind

Ikke-kategoriseret

Wavin havde i august prominent besøg af miljøminister Ida Auken. Auken var meget interesseret i de løsninger, virksomheden kan tilbyde til at håndtere de stigende mængder nedbør. Regnvandshåndtering kan nemlig blive en dansk eksportvare på linje med vindmølleindustrien, mener hun.

Del:

Af Asbjørn Lindsø, Plastindustrien

Den 8. august i Østjylland viste den danske sommer sig fra sin værste side med grå skyer og silende regn. Dårligt sommervejr var dog en helt perfekt kulisse for miljøminister Ida Aukens (SF) besøg på rørfabrikken Wavin i Hammel samme dag. Ministeren havde nemlig lagt vejen forbi for at få indblik i de løsninger, som Wavin kan tilbyde, når det kommer til at håndtere de stigende nedbørsmængder og udfordringer med at bortlede regnvand.

Besøget var et led i en to dage lang inspirationstur i det jyske med fokus på grøn omstilling. Wavin havde som den eneste industrivirksomhed fundet plads i besøgsprogrammet.
           

Vand er et muligt dansk forretningseventyr

Under sit visit gav Auken udtryk for, at hun ser på regnvandshåndtering som en samfundsudfordring, der skal have topprioritet. Samtidig mener hun, at udfordringen kan vendes til noget positivt og danne grobund for et nyt dansk forretningseventyr, hvor danske virksomheder kan gøre sig gældende internationalt og skabe nye arbejdspladser:

-Vand er det nye vind. Hvis Danmark kommer i front med viden om at håndtere de store regnmængder, der kommer ned fra himlen, så har vi en eksportvare der kan blive lige så stor som vindmølleteknologien, lød det bl.a. fra miljøministeren.

Hun fremhævede også, at regeringen i dens aftale med kommunerne for 2013 har afsat 2,5 milliarder kroner til håndtering af regnvandsudfordringerne. Derudover har regeringen etableret et rejsehold, der skal hjælpe kommunerne med at udarbejde klimatilpasningsplaner.

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME### 

Godt med interesse for det under jorden

Wavins adm. direktør Per Dollerup Mikkelsen var meget tilfreds med det fine besøg:

-I mange år har politikerne brugt penge på rådhuse, kultur- og musikhuse, alt det som vælgerne kan se, men man ikke har interesseret sig for det nede i jorden. Derfor glæder det os meget, at miljøministeren har vist interesse for at besøge Wavin og se nogle af vores bud på, hvordan de stigende regnvandsudfordringer skal håndteres, sagde han under velkomsten.

I Wavins Solution Center, der er et demonstrations- og uddannelsescenter for Wavins løsninger, fik Auken mulighed for ved selvsyn at se nogle af buddene på, hvordan regnvandet kan håndteres. Det blev bl.a. til en introduktion til Wavins forskellige faskineløsninger, rør- og brøndsystemer samt olie- og fedtudskillere, der renser regnvandet.

Derudover bød besøget også på en fabriksrundvisning. Til minde om dagen blev ministeren meget passende tildelt en elektronisk vandmåler.