Hello Materials

Ikke-kategoriseret
Del:

Bragt som leder i Plast Panorama

Efter en sommer, der i løbet af august heldigvis oppede sig gevaldigt vejrmæssigt, tog Plastindustriens miljøudvalg sig tid til en guidet tur i udstillingen Hello Materials. Udstillingen kunne lige så godt have fået navnet Hello Polymers. For en dominerende del af den handlede om, hvad polymerer kan gøre for os. Se selv udstillingen, hvis jeres vej falder forbi Dansk Design Center i løbet af efteråret.

Sommeren stod også i plastens tegn: sportsfolk i svedtransporterende kunststoffer udkæmpede slag i London OL ved hjælp af sportsrekvisitter, der i al væsentligt er fremstillet i plast. Det er faktisk svært at tænke på ret mange sportsgrene, der ikke er afhængige af plast.

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME###

For eksempel står Danmarks medalje discipliner som kajak, letvægtsfirer, single- og dobbeltsculler, 49’er, Finnjolle, badminton og omnium i dyb gæld til plastkompositter, med skeetskydning som eneste mulige undtagelse. Europamesterskaberne i fodbold benyttede bolde i PUR – materiale og støvler og beskyttere af kunststof. Og ærlig talt, så kunne Wimbledon godt have bruge lidt kunstgræs som supplement til den afsvedne græsbane på Centre Court!

Også ophold på stranden minder os om plastens rolle i hverdagen, fra badetøj, solbriller, badevinger, luftmadrasser, kajakker, vindsurfere, køletasker og meget, meget mere. Hvis man har blik for det, så er det ærlig talt en fornøjelse at holde øje med plastens betydning i næsten alle sammenhænge, og altså også for sommerens fritidsaktiviteter.

Vores miljøudvalg drøftede også plastaffald, da vi mødtes i august og konklusion var, at genanvendelse ærligt talt ikke er en medaljedisciplin for vores industri. Præstationen skal klart forbedres. Men vi skal som branche altså også minde om plastens store brugsværdi, så brugsfasen indgår i de ressourcestrategier og forebyggelsesplaner, der skal udmøntes i de kommende år.

Med venlig hilsen

Peter Skov
Direktør i Plastindustrien