Før fødevaremyndighederne kommer på besøg

Ikke-kategoriseret

Flere end 50 deltagere fra Plastindustrien, Fødevareindustrien og Emballageindustrien var tirsdag den 15. maj samlet for at blive klogere på, hvilke krav Fødevaremyndighederne stiller til producenten, når de kommer på kontrolbesøg. Eftermiddagen gav deltagerne et solidt indblik i fødevaremyndighedernes krav når de kommer på kontroltilsyn vedrørende fødevarekontaktmaterialer og mulighederne for at opfylde dem i praksis.

Del:

Af Lars Blom, Plastindustrien
 

Fra Fødevarestyrelsen stillede Mette Holm og Bente Fabech fra området Kemi og Fødevarekvalitet gav en letforståelig oversigt over den omfattende regulering af især plast i forbindelse med fødevarekontakt. Særligt fokus var der på PIM-forordningen (plastic implementing measure) om plastmaterialer og plastgenstande i kontakt med fødevarer, som trådte i kraft  1. maj 2011.

De praktiske forhold og her specielt anvendelsen af og kravene til Overensstemmelseserklæringer (DOC, document of compliance) tog Bente Fabech sig af. Ifølge Bente drejer det sig kort og godt om at udvise ansvarlighed i hele produktionskæden, og her er DOC et udgangspunkt for Fødevarekontrollens tilsyn.

Det er Fødevarestyrelsens vurdering, at kvaliteten af DOC kunne være bedre herhjemme.  Der er således behov for mere vejledning og kontrol hos erhvervet. I den forbindelse fortalte Bente, at Kommissionen er i færd med at udarbejde en fælles vejledning, som dog tidligst kommer i 2012/2013.

Find fem fejl

Eva Engelund fra DHI gav en praktisk lektion i fejl og mangler i Overensstemmelseserklæringer. Flere eksempler af overensstemmelseserklæringer, som er offentligt tilgængelige på nettet blev gennemgået i grupper og både gode og fejlagtige forhold påpeget. Øvelsen gav en god forståelse af, hvad og hvor meget disse Overensstemmelseserklæringer skal indeholde.

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME### 

Historier fra det virkelige liv

Således oplyst om både det regulatoriske aspekt og de praktiske forhold, blev vi præsenteret for to eksempler fra det virkelige liv.

Carina Gejl Jensen fra Færch Plast fortalte generelt om deres Overensstemmelseserklæringer, som var udformet på både dansk, tysk, fransk og engelsk.

Jette Ø. Jeppesen fra Vink fortalte, at de havde udformet en informationsbrochure om fødevarekontaktmaterialer. Hun viste desuden eksempler på deres overensstemmelseserklæringer. Her kunne man på en let og overskuelig måde se sammenhængen mellem de nærmere omstændigheder under de foretagne migrationsmålinger og de specifikke forhold under produktets anvendelse.