Virksomhed byder designstuderende op til dans

Dan Hill Plast A/S udskrev sidste år en konkurrence blandt designstuderende. Ideerne har fået frit løb, og vinderne er nu fundet. 

Del:

Af Asbjørn Lindsø

Dan Hill Plast vil gerne udvide kendskabet til virksomhedens specialitet: Rotationsstøbning i plast. Samtidig har virksomheden også ønsket at tilføre deres eget sortimentet af legeartikler, DHPLAY, nye produkter og ideer.

For at gøre det, valgte Dan Hill Plast at gå en lidt utraditionel vej: De udskrev en idé- og designkonkurrence for designstuderende i samarbejde med Arkitektskolen Aarhus og Ålborg Universitet. Det er der kommet adskillige spændende og vidt forskellige idé- og designforslag ud af.

Læs mere under annonce…

Udvikling af motorik og parkour

Vinderen af konkurrencen og førstepræmien på 15.000 kr. blev Anders Højris fra Ålborg Universitet for konceptet ”Moplay” – et udendørs legetøj for 4-7-årige, der udvikler barnets motorik. Andenpræmien på 10.000 kr. gik til Lisbeth Skrumsager fra Arkitektskolen Aarhus for ”Twist ’N’ Flex” – en udendørs installation, der henvender sig til større børn og voksne, og som bl.a. kan anvendes til parkour. René Wellejns fra Ålborg Universitet fik tredjepræmien på 5.000 kr. for ”SittingZoo”, der er en idé til udformning af børnemøbler.

Forslagene blev vurderet af en bedømmelseskomité bestående Peder Madsen, Lone Madsen, Else Madsen og Thomas Lund fra Dan Hill Plast, Flemming Christiansen fra SP Moulding samt underviserne Kaare Eriksen og Birgitte Geert Jensen fra Ålborg Universitet og Arkitektskolen Aarhus. Dommerne tog udgangspunkt i fire forskellige kriterier: kreativitet, salgspotentiale, legepotentiale, egnethed for rotationsstøbning.

Dan Hill Plast a/s vil nu tage stilling til, om et eller flere af forslagene i samarbejde med designeren skal modnes til produktion og indgå i den fremtidige DHPLAY kollektion.