Nyt værktøj: Beregn dit produkts miljøaftryk

Ikke-kategoriseret

Nu er det muligt at beregne, hvordan et plastprodukt påvirker miljøet. Plastindustrien lancerer plastberegner.dk, som skal levere miljøinformationer om plastprodukter til kunder og andre interessenter.

Del:

Af Helle Fabiansen, Plastindustrien

Plastberegneren.dk er et nyt, simpelt og brugervenligt web-baseret LCA-værktøj til plastforarbejdende virksomheder. Med værktøjet får du nem adgang til at beregne et miljøaftryk på lige netop dine plastprodukter.

Brug værktøjet når du:

  • Får spørgsmål fra kunderne om dit plastprodukts miljøaftryk
  • Ønsker at udvikle plastprodukter med den mindst mulige miljøbelastning
  • Har brug for at dokumentere plastens miljømæssige fordele over for fx designere og produktudviklere
  • Gerne vil skabe miljøforbedringer i produktionsprocessen

Det kræver ingen særlige forudsætninger at anvende plastberegneren. Når du logger ind på plastberegner.dk første gang bør du læse brugerhåndbogen – derefter er du klar til at gå i gang. Når du har gennemført en beregning bestemmer du selv, om du vil præsentere resultatet som tabeller eller grafer eller i form af en miljøvaredeklaration suppleret med din egen tekst og illustrationer af produktet.   

Du får adgang til plastberegnerne via www.plastberegner.dk.

Har du brug for hjælp eller informationer kan du kontakte miljøchef i Plastindustrien Helle Fabiansen: hf@plast.dk

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME###

Fakta

Plast har en række gode miljømæssige fordele som lav vægt, lang holdbarhed og gode isoleringsevner. Egenskaber som i dag vægter højt i design- og produktudvikling, fremstilling, transport og brug. Men i konkurrencen om at være det miljømæssigt bedste valg er det en forudsætning at kunne dokumentere de miljømæssige fordele overfor andre materialer. Plastberegnerens LCA-beregninger tager udgangspunkt i ISO 14040 standarden samt PAS 2050.