Plast og ressourceeffektivitet

Ikke-kategoriseret

 

EU slås ikke kun imod et euro-kollaps. Den stigende velstand i verden forstærker konkurrencen om råvarer globalt. Vi skal derfor udnytte ressourcerne bedre og alle taler om grøn omstilling. Kommissionen udsendt deres Raodmap to a Ressource Efficient Europe og miljøminister Ida Auken følger trop og lægger bl.a. op til en håndfast bæredygtighedsstrategi med klare mål og tidsfrister.

Del:

Af Peter Skov, Plastindustrien

I plastbranchen bør vi i udgangspunktet ikke være kede af den grønne dagsorden. Plast står fantastisk i konkurrencen med andre materialer, når det kommer til spørgsmål om bæredygtighed og ressourceeffektivitet. Plast kan blandt meget andet tilbyde lav vægt, lavt energiforbrug i produktionen, fortrinlige barriereegenskaber, høj isoleringsevne og uudtømmelige råvarer (øget genanvendelse og biomasse taget i betragtning). Vil vi derfor være mere ressourceeffektive, så er plast en vigtig del af løsningen og ikke en del af problemet.

Alligevel kan vi godt berede os på, at en grøn omstilling også vil udfordre plastindustrien. Vi skal være klar til mange og lange diskussioner om politiske initiativer for at presse industri og forbrugere til at omstille til højere ressourceeffektivitet. Listen med politiske virkemidler er lang: regulering, store anlægsbeslutninger, afgifter og tilskud, grønne indkøb og miljømærker, producentansvar for genanvendelse etc.

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME###

I Plastindustriens europæiske netværk samarbejder vi om at aflive europæiske politikeres og embedsmænds fordomme om plast – og det virker. Den danske plastbranches skal opnå samme forståelse herhjemme for plastens høje ressourceeffektivitet ved at trække på den dokumentation, vi råder over suppleret med bl.a. vores miljøberegner, som færdiggøres i 2012. Vi har ret i vores påstande om plast – nu gælder det om også at få ret