Invester i uddannelse – opret en praktikplads!

Ikke-kategoriseret

Danske plastvirksomheder bliver stadig mere afhængige af dygtige faglærte plastmagere. Derfor opfordrer Plastindustrien virksomhederne til at investere i uddannelse og give plads til en ekstra elev. Både for at styrke branchen som helhed, men også på grund af de konkrete fordele det kan give den enkelte virksomhed.

Del:

Af Asbjørn Lindsø, Plastindustrien

Plastmagerlinjen på Den jydske Haandværkerskole satte i år rekord med det største optag nogensinde. Hele 44 nye elever betød, at det for første gang var nødvendigt at oprette to parallelle grundforløbshold.

Det store optag er god nyhed, men giver også industriens virksomheder en udfordring: 35 af de 44 nye elever stod nemlig uden en praktikaftale ved opstarten i september.

Derfor opfordrer Plastindustrien branchens virksomheder til at investere i uddannelse og give plads til en ekstra elev. Både for at styrke branchen som helhed, men også på grund af de konkrete fordele det giver den enkelte virksomhed:

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME###

-Selvom der på den korte bane kan være udfordringer forbundet ved at oprette en praktikplads, så er der ingen tvivl om, at det på den lange bane er en virkelig god investering. Ikke kun for branchen som helhed, men også fordi lærlingene helt konkret kan tilføre den enkelte virksomhed utroligt meget. Når du tager en elev ind, kan du nemlig selv være med til forme den nye medarbejder, hvis kompetencer virksomheden bliver mere og mere afhængig af, siger chef for virksomhedsudvikling i Plastindustrien Claus Henriksen.

Modsat det generelle billede på erhvervsuddannelserne, så har der i plastindustrien hidtil ikke været problemer med at finde praktikpladser.

-Vi har gennem flere år kunne tilbyde praktikpladsgaranti til alle egnede elever. Det vil vi meget gerne kunne fortsætte med – også selvom der nu kommer flere elever. Det gør det nemlig meget lettere både at rekruttere nye elever og sørge for, at dem, der er startet, ikke falder fra igen, siger Claus Henriksen.