Undervisningsmaterialer og forløb om plast

Her kan du finde undervisningsmaterialer og forløb om plast, der kan bruges direkte i din undervisning på mellemtrin og udskolingen. Materialer og forløb for udskolingen, kan også bruges på ungdomsuddannelser.

Del:

“Tjek på plast” (læringsquiz om plast og genanvendelse)

Tjek på plast er Plastindustriens læringsspil og en samtalestarter, der kan give anledning til diskussioner og overvejelser om plast, sortering og miljøet. 

Find spillet og den tilhørende lærervejledning her.

PLASTLAB (fysik og kemi i udskoling)

PLASTLAB giver dig mulighed for at blive meget klogere på de mest udbredte plasttyper, deres anvendelser og genanvendelsesmuligheder. Derudover indeholder PLASTLAB også et hæfte med række forsøg, der kan bruges direkte i din undervisning.

Bestil PLASTLAB her.

Platform (fysik og kemi i udskoling)

Platform er et undervisningsmateriale, der kan anvendes i fysik- og kemiundervisningen i folkeskolen 8.-10. klasse, samt gymnasiet og HTX. Platform lægger op til diskussion om aktuelle emner som miljø, forurening og brug af naturens ressourcer. Platform indeholder samtidig opgaveløsninger, så eleven opnår større viden om de forskellige plastmaterialer.

Download det her.

Plastikhelteskolen (5. – 6. klasse)

Som en del af Projekt Plastfrit Hav har Plastic Change, Det Økologiske Råd og Plastindustrien udviklet undervisningsmaterialet ‘Plastikhelteskolen’. Materialet er målrettet elever i 5.-6. klasse, og i forløbet stifter eleverne bekendtskab med plastens historie, plastens opbygning og egenskaber, nedbrydning af plast og udfordringerne med plast i naturen – herunder særligt i havet.

Download det her.

Forsøgsvejledninger (mellemtrin og udskoling)

Vi har samlet en række vejledning til forsøg, du kan lave i fysik/kemi-undervisningen.

Gå til oversigt over forsøgsvejledninger.

Det Store Plastleksikon (for alle)

Vi udarbejdet et stort online opslagsværk med beskrivelser af forskellige plasttyper, produktionsprocesser og de mange forskellige plastfagtermer.

Gå til Det Store Plastleksikon.

Plastens ABZ: En verden af plast (for alle)

En lille introducerende grundbog om plasttyper, anvendelsesområder, produktionsmetoder mv.

Download den her.

Plastmissionen – undervisningsforløb fra LIFE Fonden (7. klasse)

I Plastmissionen træder eleverne ind i rollen som plastproducenter i en virksomhed, der laver mobilcovers. Her får de en mission: De skal gøre produktionen af deres mobilcovers mere bæredygtig!

Læs mere og book tid her

Læs om øvrige spændende forløb fra LIFE Fonden her

Undervisningsforløb om plastens egenskaber og genanvendelse (8-9. klasse)

Find Tjek På Plast undervisningsforløb her

Dansk Arbejdsgiverforening har også i forbindelse med initiativet “Åben Virksomhed” i samarbejde med Plastindustrien udarbejdet gratis  undervisningsforløb og -materialer om plast og genanvendelse.

Download forløb og opgaver her.

For virksomheder (til klassebesøg)

Sæt gang i snakken om plastens positive egenskaber og muligheder for genanvendelse med læringspillet Tjek på Plast. Spillet kan bruges når I har besøg af skoleklasser som indledning.

Hent Tjek på Plast her

Se også introduktion til spillet her 

Skoleplast

Skoleplast er et initiativ, som har til formål at uddanne elever til at kunne identificere flere forskellige former plast med henblik på at uddanne eleverne i hvordan dette kan genanvendes.

Skoleplast kan findes her