Københavns Kommune og Letbæk Plast udvalgt til Horizon 2020

Letbæk Plast er blevet udvalgt til EU projektet “Horizon 2020”, hvor EU midler skal hjælpe til øget genanvendelse og udvinding af råmaterialer fra især blød plast.

Del:

Letbæk Plast blev i maj 2016 udvalgt af Københavns Kommune til at indgå i et partnerskab med bl.a. Teknologisk Institut til et innovativt projekt, hvor fokus er forskning i genanvendelse af blød plast i det EU-støttede ’Horizon 2020’ projekt, som netop er blevet godkendt i EU efter et langt og grundigt forarbejde.

Letbæk Plast blev oprindeligt inviteret til deltagelse i samarbejde med Københavns Kommune og Teknologisk Institut på baggrund af årtiers fokus på og innovation inden for genanvendelse af plast.

-Hos Letbæk Plast er vi naturligvis meget glade for godkendelsen og deltagelsen i Horizon 2020. Vi ser masser af interessante perspektiver i at deltage i det innovative projekt. Genanvendelse af plast er en kerneværdi hos Letbæk Plast og en del af vores DNA. Derfor passer det virkelig godt ind i vores værdigrundlag, siger Michael Bayer Thomsen, CEO hos Letbæk Plast.

Økoinovation på EU plan

Projektet vil få økonomisk tilskud fra EU’s økoinnovationspulje inden for det område, der hedder ”Waste 6a – a resource to recycle, reuse and recover raw materials – Eco-innovative solutions”, hvor fokus er på at finde nye løsninger inden for genbrug, genanvendelse og udvinding af råmaterialer. Projektet skydes officielt i gang i København i uge 37, men forventes først for alvor at starte i begyndelsen af 2017 og køre frem til 2020.

Indledningsvist er fokus på en kortlægning af de mangle forskellige typer plastfolier, herunder mængder og anvendelsesområder. På sigt er det forventningen, at der også skal identificeres barrierer for øget genanvendelse og forslag til løsning af disse samt udvikling af nye teknologiske løsninger til indsamling og genanvendelse af plastfolie.

-Vi har stået klar i startblokken siden maj og ventet i spænding. Nu er vi klar til at bidrage til innovationen. Lykkes det, kan det blive en enorm mulighed for Letbæk Plast, siger Michael Bayer Thomsen, CEO hos Letbæk Plast.