Wavin: Klimaændringerne kræver politisk holdning og solide regnvandsløsninger

De udfordringer klimaændringerne fører med sig kan godt løses, men det kræver gode teknologiske løsninger og samarbejde mellem myndigheder og virksomheder, mener Wavins administrerende direktør i Danmark, Per Dollerup Mikkelsen.

Del:

Henover sommeren i år oplevede Europa på første hånd, hvordan klimaændringerne er årsag til et markant skifte i de kendte nedbørsmønstre. I takt med den globale opvarmning ophobes mere fugt i atmosfæren, og nedbøren bliver mere intens.

Mens de rystende billeder fra især Østrig, Tyskland og Frankrig løb hen over skærmen, måtte hele Europa spørge sig selv, hvordan man i fremtiden kan undgå de massive ødelæggelser og menneskelige omkostninger, der oftere end før følger i kølvandet af de mange skybrud.

Bekymringen er ikke nyligt opstået på baggrund af de seneste års udvikling. Gennem en lang årrække har plastrørsindustrien arbejdet intenst på at udvikle regnvandssystemer, der kan aflaste de eksisterende rørsystemer og afhjælpe de oversvømmelser, der er følger af de voldsomme skybrud.

Der findes løsninger

Wavin mener at have løsningen på fremtidens problemer. Wavin har i mange år arbejdet sammen med både politikere og rådgivere på lokale plan om at skabe byplanlægning, der i renoverings- og nybyggeriprojekter inkluderer en aflastning af det eksisterende rørsystem.

Herunder også udvikling af nye løsninger, der leder vandmasserne ud i undergrunden frem for i kloakken.

-At oversvømmelser er et alvorligt fælles problem er ganske tydeligt, når man følger forsommerens mediedækninger fra hele Europa. Wavin kan ikke stoppe regnen, men vi kan tilbyde løsninger, der lokalt kan forebygge og afhjælpe de store vandmassers ophobning, fortæller administrerende direktør Per Dollerup Mikkelsen.

Det kræver samarbejde

Wavin’s direktør finder det vigtigt at pointerei, at det er et fælles ansvar og en fælles opgave for både myndigheder og branchen at udtænke modeller og udvikle produkter, der er gode nok til at modstå nutidens og fremtidens vandcirkulationer.

-Vi kan som producent langt hen ad vejen udtænke solide og fremtidssikrede løsninger, men det må og skal altid være i dialog med myndighederne, der jo sidder med den store viden om de infrastrukturelle forhold. Det er vigtigt, at vi holder fast i at bruge hinanden, hvis vi skal frem til holdbare løsninger, fortæller administrerende direktør Per Dollerup Mikkelsen.