Vil din virksomhed være med til at mindske madspild?

Miljøstyrelsen har netop åbnet for ansøgninger til ‘Puljen til Mindre Madspild’, og der bliver delt penge ud til aktiviteter, som bidrager til at reducere madspildet i hele værdikæden for fødevarer. Plastvirksomheder er dermed også meget velkomne til at byde ind.

Del:

Der er i 2016 afsat 3,1 mio. kr. til puljen til gennemførelse af projekter om reduktion af madspild, herunder formidlings- og nudgingaktiviteter. Der kan ansøges om mellem 40.000 og 500.000 kr. i tilskud per projekt.

Formålet med Puljen til Mindre Madspild er at understøtte samarbejdet mellem forskellige aktører, der arbejder med at nedbringe madspildet i Danmark.

Projekterne skal medvirke til at reducere madspildet i Danmark, og der skal som led i projektet så vidt muligt indgå måling af den madspildsreducerende effekt af projektets aktiviteter.

I Plastindustrien er man glade for tiltaget og opfordrer plastvirksomheder til at byde ind:

Det er glædeligt, at miljøminister Esben Lunde Larsen (V) og Miljøstyrelsen er parate til at inddrage hele værdikæden i kampen imod madspil. Plast er et rigtig godt materiale til at forlænge fødevarers levetid, så det vil være relevant med involvering af aktører fra plastbranchen.

Jakob Clemen, Miljøkonsulent, Plastindustrien

Ansøgning og ansøgningsfrist

Ansøgere skal indsende elektronisk ansøgningsskema til mst@mst.dk.

Læs mere om ‘Puljen til Mindre Madspild’ via dette link.

Fristen er torsdag den 15. september 2016, kl. 12.00.

Hvem kan søge?

Danske virksomheder, myndigheder, institutioner og organisationer, der vil gennemføre projekter og aktiviteter, der bidrager til at reducere madspildet i hele værdikæden for fødevarer, kan søge om tilskud.

Projekter, der modtager tilskud fra puljen, skal som minimum involvere to forskellige led i fødevarernes værdikæde.