Erteco satser endnu mere på de danske industrivirksomheder

Råvaredistributøren Erteco Rubber & Plastics satser i endnu højre grad på at overbevise danske industrivirksomheder om fordelene ved at producere emner i plast frem for i metal. Derfor var virksomheden med som udstiller på HI-messen i Herning.

Del:

Erteco er blandt de største råvaredistributører på det nordiske marked, og nu vil virksomheden have endnu bedre fat i de danske industrivirksomheder.

Derfor deltog virksomheden også som udstiller på den netop overståede HI-messe i Herning, hvor flere tusinde besøgende lagde vejen forbi.

– Det er faktisk første gang, at vi udstiller i Danmark, men når vores mål er at overbevise flere industrivirksomheder om at vælge plast frem for metal, så er HI-messen det helt rigtige sted at være med, fortæller Edwin Groothuis, der er salgs- og marketingschef for Erteco’s danske afdeling.

Edwin Groothuis uddyber:

– Der er en stigende interesse for de mange muligheder og forskellige positive egenskaber, som plast tilbyder. Ved at deltage på HI-messen har vi haft mulighed for at svare på flere konkrete spørgsmål og henvendelser fra industrivirksomheder, der pt. overvejer at producere emner i plast i stedet for metal. Potentialet er rigtig stort.

Edwin Groothuis fortsætter:

– Vi har fortalt flere messebesøgende om, hvordan der er mulighed for, at de kan indhente store besparelser ved et materialeskift. Vores konkrete erfaringer peger på, at det er muligt at reducere et emnes kostpris på mellem 30 og 80 pct. ved at se udskifte metal med plast. Derudover tilbyder plast også en del egenskaber, der kan tilføje kundernes produkter en markant merværdi.

LÆS OGSÅ: Masser af interesse for plast på HI-messen

De tekniske kompetencer er in-house

Erteco har distribueret plast siden midten af 1940’erne, og i Norden er der afdelinger i Norge, Finland, Sverige og Danmark.

I en dansk kontekst har Erteco hovedkvarter i Vejle, og her er man ikke i tvivl om, hvad der er virksomhedens force.

– Vi ligger vægt på at have en stor mængde af tekniske kompetencer in-house, så vi er i stand til at rådgive kunden om alt lige fra materialevalg til design. Vi er ofte dybt involveret i udviklingsprojekter, og noget af det, som vi særligt kan bidrage med, er fx simuleringer og styrkeberegninger, forklarer Edwin Groothuis, der også understreger, at virksomheden står klar til at uddanne kundernes medarbejdere i plastmaterialets spidsfindigheder.

Virksomheden er bl.a. distributør af råvarer fra SABIC og EMS-Grivory, og Erteco har et bredt sortiment på hylderne med alt lige fra bulk produkter over til avanceret komposit.

Erteco er udstiller næste gang på dansk grund, når virksomheden er med på Råvaresektionens Plastråvaredag den 29. oktober.